Matchsummering: Halmstads BK - IK Sirius

Startelvan_omg27

På lördagseftermiddagen var förväntningarna höga inför den allsvenska återstarten efter på Örjans Vall. En seger skulle ge Sirius ett poängrekord och fler vunna matcher än någonsin tidigare under en allsvensk säsong. Tyvärr lyckades laget inte uppnå det efterlängtade rekordet under kvällen, men det återstår tre försök för laget – härnäst väntar två raka hemmamatcher. 

Första halvlek
Halmstad rivstartade matchen genom att chocka Sirius med ett tidigt mål. Sirius lyckades lugna ner tempot och kom snabbt in i spelet. Trots att Blåsvart fick ett övertag i bollinnehavet fortsatte hemmalaget att pressa och lyckades störa Sirius momentum flertalet gånger, särskilt i minut 27, där en frispark ledde till en orolig sekvens. Sirius lyckades dock hålla emot. Fem minuter senare fick Sirius en frispark, som var en bra bit utanför straffområdet. Leo Walta tog hand om den, och det visade sig bli en av de farligaste chanserna, då bollen endast var några centimeter utanför ena stolpen när den passerade Halmstads mål. I minut 43 nådde hemmalaget fram till en riktig kanonträff, vilket tvingade Jakob Tånnander att sträcka på sig och göra en otroligt bra räddning. Räddningen resulterade i en hörna, som hemmalaget olyckligtvis utnyttjade för att göra 2-0 strax innan halvlek.

Andra halvlek
Fem minuter in i andra halvlek nådde bollen fram till Joakim Persson som kunde peta in den och därmed reducera; Sirius var tidigt tillbaka i matchen. I minut 53 kom gästerna i full fart på en kontring, där bollen studsade ut perfekt till närmaste Halmstadspelare, men en hjälteinsats på mållinjen av Patrick Nwadike såg till att det inte blev mål. Efter Sirius mål klev hemmalaget upp högre och kunde kontrollera mer av bollinnehavet. Joakim Persson kom till avslut i minut 67, vilket var Sirius farligaste chans efter målet, där hemmalagets målvakt verkligen fick sträcka på sig. Cirka tio minuter senare nådde en boll hela vägen fram till en rätt placerad motståndare, som lyckades komma helt fri. Jakob Tånnander kunde däremot läsa av situationen som snabbt gick ut och gjorde en mycket viktig räddning igen. Halmstad fortsatte att sätta hög press och kom till anfall efter anfall, medan Jakob Tånnander återigen såg till att matchen hölls vid liv. Detta förändrades däremot i minut 81, då bollen via en hörna oturligt studsade förbi försvaret, vilket gjorde att hemmalaget kunde stöta in 3-1 i öppet mål. Den tuffa bortamatchen summerades med att inte mycket gick i Sirius väg, och matchen slutade 3-1 till Halmstad.

Startelvan
Jakob Tånnander

Henrik Rönngren Castegren –  Patrick Nwadike – Malcolm Jeng – Saba Mamatsashvili 

Leo Walta – Adam Wikman

Noel Milleskog – Melker Heier – Joakim Persson

Yousef Salech

Avbytare
Filip Olsson, Andreas Pyndt, Tobias Carlsson, David Celic, Victor Ekström, Markus Lindberg, Jakob Voelkerling Persson, August Ljungberg, Dennis Widgren

Media

 

Text: Filip Sturesson
Foto & v
ideo: Sirius Fotboll

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch