Andreas Pyndt klar för Sirius Fotboll

AP_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den danska klubben Silkeborg IF om en övergång av den 23-åriga mittfältaren Andreas Pyndt. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2028. Andreas ansluter till laget direkt.

Andreas Pyndt ansluter till Blåsvart från Silkeborg IF, serieledarna i den danska högstaligan, men är inte ny i Allsvenskan då han under våren 2024 var utlånad till IFK Göteborg. I Blåvitt noterades Andreas för en assist på tio matcher. Lånesejouren varade vårsäsongen ut, och därefter återvände Andreas till Silkeborg IF där han nu noterats för ett mål på två starter i inledningen av den danska ligan.

Välkommen till Sirius, Andreas Pyndt! Hur är känslan just nu?
– Jag har en riktigt bra känsla just nu och jag ser fram emot att få starta upp med laget. Det har varit några hektiska dagar med övergången och åka från Danmark till Sverige, så det är fint att äntligen vara här och träffa allt folk och vi har ju dessutom en cupmatch redan imorgon.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Jag har faktiskt två vänner i laget, Yousef Salech och Marcus Lindberg, som jag har hört bra saker av. Sedan har jag haft bra samtal med tränare och stab. Jag känner att det finns en riktigt bra plan för mig och jag tror jag kan utvecklas bra som spelare i Sirius.

Vad känner du att du kan bidra med till laget?
– Jag är en teknisk spelare med ett bra passningsspel där jag kan bidra både i det korta och det långa passningsspelet. Jag vill bidra med min bollkänsla och vara en viktig del av speluppbyggnaden, samt dessutom förhoppningsvis bidra med lite mål och assister.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Andreas är en spelare som vi fastnade för under hans utlåning från Bröndby till Hvidovre, där han var en av danska andraligans bästa mittfältare tillsammans med bland andra Leo. Efter den säsongen valde han att gå till Silkeborg och där har han haft en situation i snart ett år som vi har följt noga från sidan. Tidigare har han bara varit tillgänglig för lån, men nu fanns möjligheten med en permanent lösning och då blev det en fin tajming för oss. Han har egenskaper som passar bra in i vårt spelsätt på kort sikt, samtidigt som det finns en spännande utvecklingspotential på längre sikt. Det känns väldigt bra att ha Andreas i Sirius!

Fakta Andreas Pyndt
Position: Mittfältare
Ålder: 23 (född 2001)
Moderklubb: Allerød FK
Tidigare klubbar: Allerød FK, Brøndby IF, B.93 (lån), Hvidovre (lån), Silkeborg IF, IFK Göteborg (lån)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch