Matchsummering: IK Sirius - IF Elfsborg

Startelvan_omg26_hemsidan

Med en imponerande prestation tangerade Sirius rekordet för flest vunna matcher under en allsvensk säsong och dominerade över Elfsborg, som tidigare under veckan hade besegrat det högst rankade laget i Europa League. Med sin kliniska spelstil i sista tredjedelen stannade tre viktiga poäng kvar på Studenternas, och Sirius är därmed två poäng ifrån sitt poängrekord med fyra matcher kvar.

Matchen mellan Sirius och Elfsborg inleddes intensivt, där matchbilden var väldigt öppen till en början. Gästerna tog dock ledningen redan i minut 6 då de inledde målfesten som väntades under hösteftermiddagen, med en fräck klack. Matchbilden förblev oklar med kontringar fram och tillbaka, där bollinnehavet fortsatte vara till fördel för gästerna, som fick lite extra energi av det tidiga målet. En intensiv sekvens förväntades i minut 26, där Sirius fick flertalet hörnor. Den farligaste chansen kom i den sista av hörnorna, där Yousef Salech inte lyckades trycka ner bollen mot mål trots ett fint läge vid bortre stolpen. Efter 30 spelade minuter lyckades Sirius växa in i matchen, där fler chanser skapades med ett kontrollerat bollinnehav. I minut 41 kom äntligen kvitteringsmålet, då Adam Wikman slog en perfekt genomskärare som nådde fram till Yousef Salech, som i sin tur enkelt chippade bollen över målvakten. Det var därmed kvitterat, och Sirius avslutade första halvlek med att ta sig tillbaka in i matchen.

Andra halvleken inleddes på ett liknande sätt som den första; jämnt och hårt, men öppen för båda lagen att ta övertaget. Med intensiva anfall och organiserade försvar förblev matchen jämn under de första 15 spelade minuterna. I minut 61 fick Sirius äntligen upp tempot genom en bra aktion av Joakim Persson, som nådde fram till Noel Milleskog, som provade på skott utanför straffområdet. Det var ett korrekt beslut, då skottet styrdes via en av försvararna och in bakom målvakten, vilket resulterade i 2-1. Elfsborg försökte besvara direkt efter målet; under en kortare period lyckades de sätta hög press och skapa många chanser. Sirius försvar lyckades stå emot med många fina brytningar av bland annat Malcolm Jeng. Tio minuter senare kom Sirius nästa farliga chans, där Noel Milleskog kom fri men inte lyckades konvertera chansen, något som inte var betydelsefullt, då sekunder senare Leo Walta klev fram och strax utanför straffområdet smällde dit 3-1 – två drömmål på två matcher! Sirius visade sig vara ostoppbara i sista tredjedelen, något som fortsatte under eftermiddagen, då Joakim Persson i minut 80 visade på sina färdigheter genom att driva bollen genom straffområdet och vända bort försvararen för att sedan servera Melker Heier som kunde trycka dit 4-1. En oerhört bra insats försåg Sirius med tre poäng.