Matchsummering: Västerås SK - IK Sirius

Hemsidan_omg21

Säsongens sista Arosderby ägde rum i Västerås med ett rekordstort bortastöd. Henrik Rönngren Castegren klev in centralt och ersatte Patrick Nwadike som hade skadebekymmer. Nyförvärvet Saba Mamatsashvili var med i sin första blåsvarta matchtruppen och tre viktiga poäng åkte med hem till Studenternas efter en tuff derbydrabbning.

Första halvlek
Äntligen var det dags för ännu ett Arosderby, säsongens andra. Efter ett kryss i det förra mötet var Blåsvart sugna på tre poäng. Matchen inleddes med ett högt tempo där båda lagen försökte pressa varandra högt. Den första farliga chansen kom i den nionde minuten när Noel Milleskog var nära att göra matchens första mål. Sekunder senare assisterades derbyts första mål av Jakob Tånnander, som genom en utspark nådde hela vägen fram till Joakim Persson som skickligt chippade in bollen. Blåsvart fortsatte att ha övertaget, och i minut 18 var Jakob Voelkerling Persson centimeter ifrån att göra 0-2 när hans nick från en hörna rensades på mållinjen. Tio minuter senare var det lagkaptenen Henrik Rönngren Castegrens tur att rensa bollen från mållinjen, där Västerås var nära att kvittera. Övertaget skiftade till Västerås, som i minut 35 hittade kvitteringen. Första halvlek slutade 1-1.

Andra halvlek
Efter en svajig inledning i andra halvlek hittade Sirius fram och gjorde sitt andra mål efter en fin aktion av Noel Milleskog. Först nådde Noel skickligt fram till Joakim Persson, som i sin tur assisterade tillbaka till Noel som kunde sätta ledningsmålet i minut 56. Det andra målet resulterade i en intensiv period då hemmalaget försökte svara på målet, samtidigt som Sirius jagade ett tredje mål. Med Sirius höga press blev det mycket svårt för Västerås att spela sig upp till offensiv planhalva. Matchbilden såg ut så fram till minut 80, då hemmalaget lyckades spela sig fram till offensiv planhalva och sätta ett högt tryck på Sirius. Jakob Tånnander sattes på prov och gjorde en avgörande räddning. Efter matchens första tilläggsminut var det väldigt nära att Västerås kvitterade, men ett organiserat försvarsspel såg till att chansen inte förvaltades. En tuff avslutning på den andra halvleken gick hela vägen, och Sirius lyckades vinna och ta med sig tre oerhört viktiga poäng hem. Matchen slutade 1-2.