Saba Mamatsashvili klar för Sirius Fotboll

Saba_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den georgiska klubben Iberia 1999 om en övergång av den 21-åriga ytterbacken, tillika georgiska U21-landslagsmannen, Saba Mamatsashvili. Det signerade avtalet sträcker sig till sommaren 2029. Saba ansluter i träning med laget på fredag, men är spelklar först om några veckor när han har fått ett arbetstillstånd.

En videointervju med Saba publiceras efter att han genomfört sin första träning med laget.

Saba Mamatsashvilis seniorkarriär påbörjades säsongen 2021 då han noterades för sju framträdanden i den georgiska högstaligan, året därefter blev det 15 ligaframträdanden. Inför säsongen 2023 lånades Saba ut till seriekonkurrenten FC Gagra där han bidrog med fyra mål och tre assist på 15 matcher. Till säsongen 2024 var Saba tillbaka hos Iberia 1999 där han nu har startat 18 matcher och noterats för tre mål och två assist.

Utöver ligaspelet har Saba även representerat det georgiska U21-landslaget samt spelat kvalmatcher till Uefa Conference League här i sommar då Iberia 1999 tog hem den georgiska cupen ifjol och därmed fick chansen att kvala till Uefa Conference League.

Nu står det klart att Sabas karriär fortsätter i Sirius – han ansluter till Blåsvart i slutet av den här veckan och gör sin första träning med laget på fredag.

Saba Mamatsashvili:
– Jag känner mig väldigt taggad och stolt över att komma till Sirius. Det här är en fantastisk möjlighet och jag kommer att jobba stenhårt för att vara den bästa versionen av mig själv och göra laget ännu starkare.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Saba är en vänsterback som vi har följt i det i georgiska U21-landslaget. Han har sin styrka i anfallsspelet där han kombinerar teknik och fysik på ett imponerande sätt och är skicklig på att både passa och driva förbi sin motståndare. Högre upp i planen så har han en enorm spets i sitt tillslag. Jag är övertygad om att vi kommer ha nytta av Sabas egenskaper redan under hösten, men med det sagt så är det viktigt med tålamod och att Saba får tid till acklimatisering såväl utanför planen till nytt land och nytt språk, som på planen till spelsätt och roll. Det ska bli spännande att se honom komma igång med laget.

Fakta Saba Mamatsashvili:
Position: Ytterback.
Ålder: 21 (född 2002).
Tidigare klubbar: FC Iberia 1999, FC Gagra (lån)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch